Sport-remsets

Geperforeerde remschijven en sportremblokken van het merk brakemax geven uw auto tot 30% meer rem-power.

U merkt dat uw auto vlotter op het rempedaal reageert. Ook tijdens snel accelereren en snel opvolgend remmen blijft de BRAKEMAX set remvermogen leveren.
Door de perforaties in de schijven en de speciale high-carbon legering is de warmte-afvoer beduidend beter dan bij standaard schijven.
Dit voorkomt fading en zorgt voor constante rempower bij extreem gebruik. Tevens worden de remblokken schoon gehouden en blijven deze hierdoor optimaal presteren.

De sport-remset bestaat uit 2 geperforeerde high-carbon remschijven (linkse en rechtse uitvoering) met een set sport-remblokken waarvan het frictiemateriaal is afgestemd op de legering van de schijven. Per autotype worden verschillende frictiematerialen gebruikt met een frictieccoefficient  van rond de  0.45 mu. Deze frictiespecificaties worden in codes op de blokken vermeld door de fabrikant en waarborgen altijd dezelfde remperformance.
 

Gebruik van sportremmen op uw auto

Naast de remblokken,zijn de remschijven het meest essentiële onderdeel van het remsysteem,hier komen op een relatief klein oppervlak enorme krachten/warmte vrij tijdens het remmen. De samenstelling en constructie van de remschijf is dan ook een hightech stukje ontwikkeling,terwijl dit voor de gebruiker niet te zien is aan de remschijf. Gietijzer is de basis voor de remschijf, met de juiste samenstelling en kristalstructuur is het goed bestand tegen mechanische en thermische belasting tijdens het remmen.
Het is slijtvast,vervormt niet snel en geleidt warmte goed,wat het uitstekend geschikt maakt voor het remoppervlak van de remschijf.

Om het standaard remsysteem te Uugraden, zonder gebruik te maken van dure conversion kits, maakt BRAKEMAX gebruik van aangepaste materiaal samenstellingen voor de sportremschijven. Alleen betere remblokken zijn niet voldoende, de gietijzer samenstelling,de oppervlakte hardheid (brinell), treksterkte, mechanische weerstand en warmte geleiding spelen een grote rol in verbetering van de remschijf prestaties.
Eveneens is het ontwerp van de remschijf belangrijk, de vorm en breedte van de ventilatie ruimte middels de bruggen en perforaties zijn belangrijk om de warmte snel te kunnen afvoeren.
 

Brakemax sportremschijven

BRAKEMAX sport remschijven worden vervaardigd van gietijzer met specifieke chemische samenstellingen, afhankelijk van de verschillende toepassingen in GG15HC, GG20HC EN GG25HC gietijzer volgens DIN 1691.
HC staat voor high-carbon en zijn remschijven vervaardigd met een verhoogd koolstofgehalte, voor een beter warmte afvoer.
De jaren lange ervaring van BRAKEMAX met remonderdelen heeft geleid tot samenwerking met een uitgebreid netwerk van fabrikanten over de hele wereld die remschijven zowel aan de automobielindustrie als aan race teams leveren.

Meer vermogen verlangt een aangepast remsysteem, zoals veel automerken, Porsche, Ferrari, BMW, Mercedes,  etc. hebben hun high-end modellen reeds lang uitgerust met geperforeerde high-carbon remschijven.
 

Brakemax Sportremblokken

De twee meest essentiële onderdelen van het remsysteem zijn de remblokken en remschijven. De samenwerking tussen deze twee onderdelen bepalen de remvertraging, duurzaamheid en het comfort tijdens het remmen. In deze twee onderdelen zijn vele varianten en kwaliteiten op de markt verkrijgbaar, die het remgedrag van de auto sterk in positieve en negatieve zin kunnen beïnvloeden, denk aan piepen, snel slijten, snel warm lopen of te extreem remmen en opwarmen van het remsysteem.

Het tot stilstand brengen van de auto middels de remschijven met  blokken genereert een enorme hoeveelheid energie (warmte) op een zeer klein oppervlak. Warmte ontwikkeling is dan ook het grootste probleem tijdens het remmen. Dit resulteert bij een intensief gebruik van de remmen in fading (oververhitting waarbij het remvermogen enorm afneemt) en extreme slijtage van de schijven en blokken.

De juiste samenstelling van de remblokken (het compound) met daarbij de juiste legering en uitvoering remschijven zijn sterk bepalend om het remsysteem te upgraden of bij een mindere samenstelling juist te down-graden. De 1e montage-toeleveranciers van remblokken en remschijven aan bv  Porsche, BMW, Ferrari, Mercedes, Audi en Alfa Romeo steken jaarlijks vele miljoenen in onderzoek naar upgrading van de remsystemen van deze merken. Dit draagt eraan bij dat de auto van nu vele malen beter remt dan 10 jaar geleden.
Deze kennis zorgt voor vernieuwing in de remcomponenten, zoals bijvoorbeeld steeds vaker de toepassing van geperforeerde remschijven samengesteld uit andere legeringen (Porsche nummer 1 qua remmen monteert deze al vele jaren seriematig).
Tevens wordt de kennis, opgedaan uit de autosport door bekende remfabrikanten als Brembo, Fremax, ATE en Textar, steeds vaker toegepast.
Brakemax sport remblokken is dan ook een productnaam, voor de grootste remblokfabrikanten in Europa met eigen test en research faciliteiten en samenwerkingsverbanden met de automobielproducenten zoals Textar, ATE, Pagid, Rofren en Jurid. Onze fabrikanten ontwikkelen de remblokken o.a. voor Ferrari, Porsche, Bmw, Lamborghini, Maserati, Mercedes enz.

Remblokken van deze fabrikanten worden in diverse kwaliteiten, uitvoeringen en frictiewaarden geproduceerd. Brakemax selecteert per autotype de fabrikant en het remblok met de hoogste frictiewaarde /samenstelling wat resulteert in een sportief remblok met nog steeds een waarborg voor het comfort.
Brakemax sport remblokken voldoen hierdoor ook  aan alle Europese regelgevingen zoals de TUV en ECE90-R norm, waarmee de Brakemax sportblokken toegestaan zijn op de openbare weg.Brakemax sportremblokken zijn bedoeld voor sportief straat- en licht circuitgebruik. De remblokken presteren uiteraard het best in samenwerking met de geperforeerde Brakemax remschijven en kunnen uw bestaande remsysteem een upgrade van wel 30% opleveren met behoud van comfort (piep-vrij) en een normaal slijtagepatroon.
 

Voordelen sportremschijven en sportremblokken

BRAKEMAX sportremschijven zijn bedoeld voor sportief straat- en licht circuitgebruik. De BRAKEMAX sportremschijven presteren uiteraard het best in samenwerking met de BRAKEMAX sportremblokken en kunnen uw bestaande remsysteem een upgrade van wel 30% opleveren met behoud van comfort (piep-vrij) en een normaal slijtagepatroon.
  • Betere bite, sneller aangrijpen van de remmen.
  • Passen met de standaard remklauwen.
  • Betere warmte afvoer tijdens extreem gebruik.
  • Minder fading..blijft remmen ook bij intensief gebruik.
  • Thermische behandeld tegen krom trekken.
  • Normaal slijtagepatroon.
  • Oplossing voor trillende remschijven.
  • BRAKEMAX sets zijn uitwisselbaar met uw standaard remsysteem en zijn zeer simpel te monteren.
  • BRAKEMAX sets zijn leverbaar voor alle automerken: SPORT-KWALITEIT voor een STANDAARD-PRIJS.

Levertijd

Autopartsonline.nl levert binnen 24 uur per TNT-Post bij u thuis. Betalen kunt u veilig via de bank of giro met iDeal of aan de postbode.
 
iDeal-internetbankbetaling (tot 16.00 uur) volgende dag in huis
Normale overboeking via bank/giro 3 dagen later in huis
Rembours (Betalen aan postbode) 2 dagen later in huis

Houdt u altijd rekening met weekends en zon- en feestdagen.
U kunt bij ons betalen met iDeal.

Contact

AFHALEN (Eerst even bellen)
Jagerserf 13
3851 SM  ERMELO
MONTAGE (Autobedrijf Dubois)
Pascalstraat 2B
3846 AM Harderwijk (ind. lorentz)

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00
Zaterdag 9.00 - 11.00
 
AUTOPARTSONLINE    
Tel: 0341-267704 Kamer van Koophandel: 08128458
      0341-267637 Rekeningnummer: 572.051.859 (ABN-Amro)
  BTW-nummer: NL 819204900B.01