Toyota HIACE / COMMUTER Sportremmen

Toyota HIACE / COMMUTER Sportremmen

Kies hieronder het juiste type

Geperforeerde Toyota HIACE / COMMUTER sport remschijven

Brakemax is het merk voor geperforeerde remschijven voor uw Toyota HIACE / COMMUTER

Deze sportremschijven zijn van de hoogste kwaliteit gietijzer geproduceert en passen op het standaard remsysteem van uw Toyota de high-carbon legering en de perforaties zorgen voor een snellere warmte afvoer waardoor uw Toyota HIACE / COMMUTER beter blijft remmen tijdens snelle ritten.

De beste werking krijgt u in samenwerking met de brembo remblokken, deze combinatie is goed gekeurd voor op de openbare weg en hoeft niet eerst warm geremt te worden. De brakemax remschijven voor uw Toyota met de brembo remblokken zijn het beste wat u kunt kopen.

Deze sets worden bij autopartsonline ook weer met de juiste kortingen van wel 50% aangeboden uiteraard ook met pasgarantie,en productgarantie van 12 maanden.

Technische info sportremschijven en brembo remblokken Toyota HIACE / COMMUTER

Een Sport-remset van BRAKEMAX geeft uw Toyota HIACE / COMMUTER 30% meer rem-power.

U merkt dat uw auto vlotter op het rempedaal reageert. Ook tijdens snel accelereren en snel opvolgend remmen blijft de BRAKEMAX set remvermogen leveren. Door de perforaties in de schijven en de speciale high-carbon legering is de warmte-afvoer beduidend beter dan bij standaard schijven. Dit voorkomt fading en zorgt voor constante rempower bij extreem gebruik. Tevens worden de remblokken schoon gehouden en blijven deze hierdoor optimaal presteren.(U hoort de remblokken bijten in de schijven).

De Sport-remset bestaat uit 2 geperforeerde high-carbon remschijven (linkse en rechtse uitvoering) met een set Sport-remblokken waarvan het frictiemateriaal is afgestemd op de legering van de schijven. Per Toyota HIACE / COMMUTER type worden verschillende frictiematerialen gebruikt met een frictiecoëfficient van 0.45 mu. De frictiespecificaties worden altijd op de blokken vermeld door de fabrikant (bv T 427). De Sport-remset geeft de meest optimale remwerking en levensduur wanneer deze als set met geadviseerde remblokken van brembo wordt gemonteerd. Om een BRAKEMAX Sport-remset samen te stellen, dient u de remblokken en remschijven met /S apart te bestellen.

Voordelen

 • BRAKEMAX sets zijn uitwisselbaar met uw standaard remsysteem en zijn zeer simpel te monteren.
 • BRAKEMAX sets zijn leverbaar voor vele automerken: SPORT-KWALITEIT voor een STANDAARD-PRIJS.
 • BRAKEMAX sets voldoen uiteraard aan alle NL-gestelde eisen zoals ECE-R90 en TUV.

Standaard remsysteem Toyota HIACE / COMMUTER upgraden met de BRAKEMAX sportremset.

Om het standaard remsysteem te upgraden, zonder gebruik te maken van dure conversion kits, maakt BRAKEMAX gebruik van aangepaste materiaal samenstellingen voor de Sport remschijven. Alleen betere remblokken zijn niet voldoende. De gietijzer samenstelling, de oppervlakte hardheid (brinell), treksterkte, mechanische weerstand en warmte geleiding spelen een grote rol in verbetering van de remschijf prestaties. Eveneens is het ontwerp van de remschijf belangrijk. De vorm en breedte van de ventilatie ruimte middels de bruggen en perforaties zijn belangrijk om de warmte snel te kunnen afvoeren.

Samenstelling

BRAKEMAX Sport remschijven worden vervaardigd van gietijzer met specifieke chemische samenstellingen, afhankelijk van de verschillende toepassingen in GG15HC, GG20HC en GG25HC gietijzer volgens DIN 1691. HC staat voor high-carbon en zijn remschijven vervaardigd met een verhoogd koolstofgehalte voor een beter warmte afvoer.

Gebruik

BRAKEMAX Sport remschijven zijn bedoeld voor sportief straat- en licht circuitgebruik. De BRAKEMAX Sport remschijven presteren uiteraard het best in samenwerking met de Brembo remblokken en kunnen uw bestaande remsysteem een upgrade van wel 30% opleveren met behoud van comfort (piep-vrij) en een normaal slijtagepatroon.

 • Betere bite, sneller aangrijpen van de remmen.
 • Passen met de standaard remklauwen.
 • Betere warmte afvoer tijdens extreem gebruik.
 • Minder fading, blijft remmen ook bij intensief gebruik.
 • Thermisch behandeld tegen krom trekken.
 • Normaal slijtagepatroon.
 • Oplossing voor trillende remschijven.

De jaren lange ervaring van BRAKEMAX met remonderdelen heeft geleid tot samenwerking met een uitgebreid netwerk van fabrikanten over de hele wereld die remschijven zowel aan de automobielindustrie als aan race teams leveren.zoals (link) brembo -ate – zimmermann-pagid- textar Meer vermogen verlangt een aangepast remsysteem. Veel automerken, zoals Porsche, Ferrari, BMW, Mercedes,  etc. hebben hun high-end modellen uitgerust met geperforeerde high-carbon remschijven.

Sport remblokken Brembo

De twee meest essentiële onderdelen van het remsysteem zijn de remblokken en remschijven. De samenwerking tussen deze twee onderdelen bepalen de remvertraging, duurzaamheid en het comfort tijdens het remmen. In deze twee onderdelen zijn vele varianten en kwaliteiten op de markt verkrijgbaar die het remgedrag van de auto sterk in positieve en negatieve zin kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan piepen, snel slijten, snel warm lopen of te extreem remmen en opwarmen van het remsysteem.

Het tot stilstand brengen van de auto middels de remschijven met blokken genereert een enorme hoeveelheid energie (warmte) op een zeer klein oppervlak. Warmte ontwikkeling is dan ook het grootste probleem tijdens het remmen. Dit resulteert bij een intensief gebruik van de remmen in fading (oververhitting waarbij het remvermogen enorm afneemt) en extreme slijtage van de schijven en blokken. De juiste samenstelling van de remblokken (het compound) met daarbij de juiste legering en uitvoering remschijven zijn sterk bepalend om het remsysteem te upgraden of bij een mindere samenstelling juist te down-graden.

De 1e montage-toeleveranciers van remblokken en remschijven aan bv Porsche, BMW, Ferrari, Mercedes, Audi en Alfa Romeo steken jaarlijks vele miljoenen in onderzoek naar upgrading van de remsystemen van deze merken. Dit draagt eraan bij dat de auto van nu vele malen beter remt dan 10 jaar geleden. Deze kennis zorgt voor vernieuwing in de remcomponenten, zoals bijvoorbeeld steeds vaker de toepassing van geperforeerde remschijven samengesteld uit andere legeringen (Porsche nummer 1 qua remmen monteert deze al vele jaren seriematig). Tevens wordt de kennis, opgedaan uit de autosport door bekende remfabrikanten als Brembo ATE en Textar, steeds vaker toegepast.

De brembo remblokken die bij autopartsonline op voorraad zijn worden veeal gebruikt op de brakemax sportremschijven,daar deze een hoge friktiewaarde hebben en de warmte goed kunnen afvoeren. Uiteraard zijn de brembo rembloksets voorzien van alle EU-keurmerken en van de juiste compound samenstelling voor uw Toyota HIACE / COMMUTER waardoor u een sportief remblok met toch een hoog comfort krijgt op uw Toyota HIACE / COMMUTER het slijtagepatroon is nagenoeg gelijk aan de originele remblokken.

Voordelen van de Brembo rembloksets:

 • Passen in de standaard remklauwen.
 • Betere bite, sneller aangrijpen van de remmen.
 • Hogere frictiewaarde, harder remmen.
 • Minder fading, blijft remmen ook bij intensief gebruik.
 • Normaal slijtagepatroon.
 • EU- 1e montage fabrikanten.
 • EU-keurmerken en specificaties op backplate van de remblokken.
 • Piep-Vrij.